NEW40x20 by Kim Lefevre
You just cant kill de Vortn VisMaatschappelijk en cultuur      60 min       4 per maand

Het autonoom centrum de Vort’n Vis in Ieper wordt dit jaar 30 en ik zoek in deze podcastreeks uit wat er daar allemaal gebeurd is in die dertig jaar. Hoe een repetitiekot van enkele vijftienjarigen is uitgegroeid tot internationaal gekende vrijplaats in de underground punk- en hardcorescene? Hoe zijn ze er uiteindelijk in geslaagd hun pand te kopen en daarna met enkel vrijwilligers en een straffe DIY mentaliteit een volledig nieuw gebouw te zetten? Het is een verhaal van vele memorabele shows, zatte avonden, punk, hardcore, creativiteit, anarchistische filosofieën, de inzet van alle shitworkers en nog steeds na dertig jaar, een plek zijn voor degene die elders in de maatschappij hun draai niet vinden.
(De afleveringen van mijn vorige podcastreeks ‘In mijn tijd was ’t beter’ blijven ook beschikbaar op de feed)

  soundcloud