Het Waasland herbergt een schat aan verhalen die tot de verbeelding spreken. Ze worden trots doorverteld of angstig verzwegen. Ze worden vergeten door de ene generatie en weer opgediept door een andere. Ze evolueren mee met de tijd en worden nooit volledig identiek verteld.

Voor ‘Sprekend Waasland’ doken 10 bekende en minder bekende vertellers in de Wase volksverhalen. Ze gingen enthousiast aan de slag met de oude volksverhalen en staken ze in een nieuw jasje. Hun 10 verhalen werden deze keer niet opgeschreven, maar ingesproken. Zo vertellen ze dit stukje Waas erfgoed op hun manier weer door.

De podcast bestaat uit 10 mysterieuze en verrassende Wase volksverhalen, waarvan er maandelijks 2 nieuwe worden gelanceerd. De verhalen, voorzien van de nodige muziek en geluidseffecten, kunnen gratis beluisterd worden via http://www.sprekendwaasland.be . Op deze website vinden bezoekers tevens historische duiding bij de verhalen en informatie over de vertellers. Ook via andere kanalen zoals bv. Spotify is de podcast te beluisteren. Bij elk verhaal maakte Charlotte Severeyns een prachtige illustratie die alle werden geïntegreerd in de website.

‘Sprekend Waasland’ is een project van Erfgoedcel Waasland i.s.m. de 10 Wase steden en gemeenten: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht.

Facebook Website RSS feed 25min Maandelijks
Apple Android Spotify Anchor Soundcloud