Dit is mijn eigen verhaal. Odette, de moeder van mijn moeder stierf nog voor ik geboren werd. Er werd nooit over haar gesproken. Ook niet over de broer die er ooit was en die vijf maanden na de dood van zijn moeder verongelukte.

Hij was toen zeventien. Was hij haar gevolgd in het graf? Was er iets mis met hem? Waarom wilde niemand over hen spreken? Ik groeide op zonder antwoorden. Toen ik ouder werd begon ik meer en meer te beseffen dat die familieleden die ik nooit had gekend wel degelijk hun stempel drukten op de levens van de levenden vandaag, ook op het mijne.

Op 7 mei 2021 kwam mijn nieuwe roman uit, over een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar biologische wortels en daarbij sporen vindt van haar mysterieuze vroeggestorven grootmoeder, wat een ketting aan transformerende gebeurtenissen in gang zet. Het boek en de podcast verschenen samen als tweeluik.
Steffie Van Cauter maakte tekeningen op basis van de podcast.

Facebook Website RSS feed 22min Onreg.
Apple Spotify